Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Η Γ.Α.Δ.Α. ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΙΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ


Πηγή: www.astynomia.gr


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 31 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αποτροπή αυτοκτονίας εκδηλωθείσας μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Στo πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ενημερώθηκε από την αντίστοιχη Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Βελγίου, τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 24-8-2010 ότι Βέλγος υπήκοος, ηλικίας 45 ετών, χρήστης του διαδικτύου εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας μέσα από διεθνή ιστοσελίδα επικοινωνίας ( facebook ).

O παραπάνω κοινοποιούσε μέσω του προσωπικού του προφίλ, που διατηρούσε στο facebook, την πρόθεση του να αυτοκτονήσει διότι αντιμετώπιζε προσωπικά προβλήματα.

Μεταμεσονύκτιες ώρες τις 24-08-10 ενημερώθηκε η Προϊσταμένη Εισαγγελίας Αθηνών κ. Ράικου Ελένη όπου με προσωπική της παρέμβαση παρήγγειλε στην εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ την άμεση διενέργεια άρσης επί των ηλεκτρονικών ιχνών που είχαν διαβιβασθεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Μετά από μελέτη και αξιολόγηση των εν λόγω μηνυμάτων αλλά και των ηλεκτρονικών ιχνών που προέκυψαν από την ηλεκτρονική διερεύνηση του παραπάνω χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος ήθελε να δώσει τέλος στην ζωή του, εντοπίσθηκε ψηφιακά η τοποθεσία στην οποία προσωρινά διέμενε.

Άμεσα ενημερώθηκαν από την ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου για τον εντοπισμό του εν λόγω ατόμου σε Ξενοδοχειακή μονάδα του Ηρακλείου Κρήτης όπου παραθέριζε και ψυχολόγοι από την Μ.Κ.Ο ΚΛΙΜΑΚΑ με σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον προαναφερόμενο, ο οποίος παρουσίαζε ιδιαιτερότητες διότι πρόσφατα είχε νοσηλευθεί σε Νοσοκομείο του Βελγίου μετά από αποτυχημένη προσπάθεια αυτοκτονίας που είχε πραγματοποιήσει .

Μετά τις παραπάνω συντονισμένες ενέργειες εντοπίσθηκε σε δωμάτιο Ξενοδοχειακής Μονάδας του Ηρακλείου Κρήτης και οδηγήθηκε από αστυνομικούς στο δημόσιο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου «Π.Α.Γ.Ν.Η», όπου και κρίθηκε επιβεβλημένη η παραμονή του.

Την 26/08/2010 ο αλλοδαπός υπήκοος συνοδεία Αστυνομικών αναχώρησε αεροπορικώς από την χώρα μας για το Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου