Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΕΛΑΧΙΣΤΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" της 26ης/08/10

Περιορισμένη θα είναι τελικά η συμμετοχή των αλλοδαπών και ομογενών στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αφού από το σύνολο των 190.000 που δικαιούνται να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους έχουν καταθέσει αιτήσεις μόνο 13.000 δικαιούχοι.

Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στην έκδοση ποινικών μητρώων λόγω του φόρτου εργασίας που παρατηρείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Περίπου 6.000 αιτήσεις ποινικών μητρώων βρίσκονται σε εκκρεμότητα, αν και έχει δοθεί προτεραιότητα στην έκδοση των συγκεκριμένων δικαιολογητικών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πλειονότητα των ομογενών (υπολογίζονται περίπου 120.000) δεν επεδίωξε τη συμμετοχή της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, "στοχεύοντας" πρωτίστως στη διαδικασία της πολιτογράφησης όπως καθορίζεται από τον νέο κώδικα ιθαγένειας.


Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, η οποία απευθύνεται στις δημοτικές και κοινοτικές Αρχές, ζητείται η ενίσχυση των δημοτολογίων με προσωπικό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αλλοδαποί.

Ν. ΤΣΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου