Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μέριμνα της Νομαρχίας Πειραιά για την υποδοχή 50 οικονομικών μεταναστών που συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα κοντά στις Σπέτσες
Στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων και ενεργειών για τη διαμονή και σίτιση των 50 οικονομικών μεταναστών που συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα στη νησίδα Παραπόλα κοντά στις Σπέτσες προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά με ενέργειες του αρμόδιου Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.
Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν χθες από τις Σπέτσες σε κατάλληλο χώρο υποδοχής στον Πειραιά, με τη Νομαρχία Πειραιά να αναλαμβάνει και τη σίτισή τους κατά το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί (έως 13/8) για την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας, αφού η προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά θα γίνει τμηματικά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού σώματος, το σκάφος (μηχανοκίνητη λέμβος) με τους παράνομους μετανάστες είχε αποπλεύσει από Τουρκία με τελικό προορισμό την Ιταλία, ενώ όμως βρισκόταν στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, παρουσίασε εισροή υδάτων, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε δυσχερή θέση και να κατευθυνθεί προς τη νησίδα, προκειμένου να αποφευχθεί η βύθισή του. Για το περιστατικό προσέγγισης του σκάφους το λιμενικό σώμα είχε ειδοποιηθεί από παραπλέον αλιευτικό σκάφος.
Το Λιμενικό Σώμα συνέλαβε ακόμη δύο αλλοδαπούς, Τουρκικής και Ρωσικής καταγωγής, ηλικίας 48 και 27 ετών, οι οποίοι είχαν αναλάβει την παράνομη μεταφορά.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου