Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

Το παρακράτος ελέγχει πλέον τον Αγ. Παντελεήμονα

Μορφονιός Ν.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/09/2010 «Αυγή»

"Τον έλεγχο της περιοχής έχει πάρει το παρακράτος, αποτελούμενο από μέλη και οπαδούς ακροδεξιών και φασιστικών οργανώσεων, νοσταλγούς της χούντας και παραστρατιωτικούς, που με το προκάλυμμα μιας ομάδας 70 περίπου κατοίκων της περιοχής, που ασπάζονται τις ίδιες ιδέες με αυτούς, έχουν υιοθετήσει τη βία και την τρομοκρατία εναντίον μεταναστών και προσφύγων, αλλά και οποιουδήποτε αντιτίθεται στις απόψεις τους σαν μέθοδο του πολυσύνθετου μεταναστευτικού προβλήματος".

Σύσσωμη καταδίκη από δημοτικές παρατάξεις και οργανώσεις της απαγόρευσης του φεστιβάλ στην πλ. Αττικής
Η περιοχή δεν είναι άλλη από τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου το τελευταίο διάστημα, όπως κατήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου χθες τα μέλη της Κίνησης Κατοίκων 6ου διαμερίσματος, η κατάσταση έχει φτάσει ένα βήμα πριν την "απασφάλιση της βόμβας": οι ακροδεξιές ομάδες που δρουν στην περιοχή έχουν εντείνει τις δολοφονικές επιθέσεις τους σε μετανάστες με αποτέλεσμα μόνο από τύχη να μην υπάρχει σήμερα ένας νεκρός.
"Κυνηγούν με μαχαίρια, ξυλοκοπούν μετανάστες, απειλούν και προπηλακίζουν δημοσιογράφους, φωτογράφους, δημοκρατικούς πολίτες, και όλα αυτά με την ανοχή του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, που έχει μετατραπεί σε ΑΤ της Χρυσής Αυγής", σημείωσε με αγανάκτηση η Μαρίνα Βήχου, δημοσιογράφος και μέλος της Κίνησης. Τις απειλές που δέχονται οι κάτοικοι της περιοχής που διαφωνούν με τα κηρύγματα μίσους των ακροδεξιών ανέδειξε και ο Χρήστος Ρουμπάνης καταγγέλλοντας συγχρόνως την απαγόρευση από τη δημοτική αρχή Κακλαμάνη του Φεστιβάλ της Ένωσης Αφρικανών Γυναικών στην πλατεία Αμερικής, το οποίο φέτος διοργανώνεται από κοινού με την Κίνηση Κατοίκων του 6 Διαμερίσματος. Όπως περιέγραψε, "ακόμη και σήμερα το πρωί (σ.σ.: χθες) πήγαμε στο γραφείο του αντιδημάρχου κ. Θεοδώρου για να διαμαρτυρηθούμε για την ανάκληση της άδειας του φεστιβάλ. Ωστόσο, δεν καταφέραμε τίποτα, καθώς ο αντιδήμαρχος επικαλούταν συνεχώς κατοίκους, χωρίς να τους κατονομάζει, οι οποίοι απείλησαν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά στη διοργάνωση του φεστιβάλ."

Φοβόμαστε να κάνουμε το φεστιβάλ
Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η Λορέτα Μακόλι από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών, η οποία ενημέρωσε πως "θα συναντηθούμε σήμερα το απόγευμα (σ.σ.: χθες) στα γραφεία της οργάνωσής μας για να αποφασίσουμε αν θα κάνουμε τελικά το φεστιβάλ το διήμερο 24-25. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμαστε, όμως δεν θέλουμε να μεταφέρουμε το φεστιβάλ σε άλλη περιοχή. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο, που ζούμε μαζί, που βιώνουμε μαζί τα προβλήματα της περιοχής"
Τον φόβο της συμμερίστηκε και ο Μοχαμεντι Γιουνούς, πρόεδρος του Συλλόγου Αφγανών και Συντονιστής του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να κλείσουν τα γραφεία τους στην Πλατεία Αττικής, όπου έκαναν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς δέχτηκαν επίθεση με λοστούς από ακροδεξιούς.

Ελ. Πορτάλιου: η αστυνομία να συλλαμβάνει μαχαιροβγάλτες και όχι μετανάστες
Εν τούτοις, πλήθος εκπροσώπων δημοτικών κινήσεων και αντιρατσιστικών φορέων που βρέθηκαν στη συνέντευξη παρότρυναν τις μετανάστριες να πραγματοποιήσουν την εκδήλωσή τους καταγγέλλοντας συγχρόνως τη δημοτική αρχή Κακλαμάνη. Η υποψήφια δήμαρχος με την "Ανοιχτή Πόλη" Ελένη Πορτάλιου αφού δήλωσε τη στήριξη της στην Κίνηση των Κατοίκων του 6ου Διαμερίσματος και την Ένωση Αφρικανών Γυναικών σημείωσε ότι είναι δουλειά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συλλαμβάνει τους μαχαιροβγάλτες και όχι, όπως κάνει μέχρι σήμερα, να συλλαμβάνει τα θύματα, τους μετανάστες. Κατήγγειλε επιπλέον την πολιτική του ΥΠΕΚΑ για την ανάπλαση των τριών πλατειών (Αγ. Παντελεήμονας, Αγ. Νικόλαος, Πλ. Αττικής) ως επιχείρηση να κρυφτούν πίσω από τις λαμαρίνες των εργολάβων τα προβλήματα.
Ο Θόδ. Μαργαρίτης εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς και του συνδυασμού του Γιώργου Καμίνη τόνισε ότι αν η παράταξή τους κερδίσει τις εκλογές θα μπορούσε έμπρακτα να αλλάξει τα πράγματα στην περιοχή και να ελέγξει τη δημοτική αρχή για τα προηγούμενα πεπραγμένα της.
Τη στήριξή τους προς το φεστιβάλ εξέφρασαν επίσης ο Κώστας Διάκος, επικεφαλής της Αττικής Οικολογικής Απάντησης, εκπρόσωποι της "Ανεξάρτητης Κίνησης για την Αττική" του Αλ. Μητρόπουλου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και πολλών οργανώσεων, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι Γιατροί του Κόσμου, κλπ.
-Στη βουλή έφεραν το θέμα της απαγόρευσης του Φεστιβάλ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, Ευ. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου, Ηρώ Διώτη και Θοδ, Δρίτσας ρωτωντας του υπουργούς Προσταστίας του Πολίτη και Εσωτερικών τι σκοπεύουν να κάνουν για τη διασφάλιση των στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων των μεταναστευτικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου