Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ιταλία: Καταγγελίες για φαινόμενα βίας κατά των ομοφυλόφιλων

Ιταλία: Καταγγελίες για φαινόμενα βίας κατά των ομοφυλόφιλων
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010
Αναδημοσίευση από www.zougla.gr


Την κλιμάκωση περιστατικών βίας κατά των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία κατήγγειλε η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων «Arcigay».

Σε ανακοίνωσή της η οργάνωση καταγγέλλει την καθημερινή βία που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ, καθώς και οι οικογένειές τους και οι φίλοι τους στην Ιταλία.

«Η επιτροπή Δικαιοσύνης εξετάζει ένα σχέδιο νόμου για το φαινόμενο αυτό. Είναι επείγον και αναγκαίο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής να ακούσει τις ιταλικές ενώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων όλων των ομοφυλόφιλων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρό της, Πάολο Πατανέ.

Η Arcigay ζητά την επέκταση του νόμου Μαντσίνο για ξενοφοβικές πράξεις κατά των ομοφυλόφιλων, το μοναδικό αρμόδιο όργανο που μπορεί να δώσει νομικές απαντήσεις αφού ο νόμος Μαντσίνο αναφέρεται και σε αποτελεσματικές κυρώσεις και σε μέτρα πρόληψης.

Σημειώνεται ότι ο νόμος Μαντσίνο που ψηφίστηκε το 1993, καταδικάζει κινήσεις, πράξεις και δηλώσεις που σχετίζονται με την ναζιστική ιδεολογία, καθώς και με τη φασιστική ιδεολογία που έχουν στόχο να προτρέψουν σε βία και σε διακρίσεις για λόγους ρατσιστικούς, εθνικούς, θρησκευτικούς και εθνικότητας.

Εδώ και ένα χρόνο στην Ιταλία σημειώνεται μια αύξηση των ξενοφοβικών πιέσεων που οδήγησαν διάφορες μειονοτικές ομάδες σε έντονες διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις κυρίως στην πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου