Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας, για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας
« Η κατάσταση σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας, όπως στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και την Πλατεία Αμερικής, είναι πλέον εκρηκτική! Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ενόπλων συμπλοκών, η εγκληματικότητα σε όλες της τις μορφές και η διακίνηση ναρκωτικών, έχουν κάνει τη ζωή των κατοίκων αβίωτη.
Είναι ώρα, επιτέλους, να...
συνειδητοποιήσει η Κυβέρνηση της χώρας μας, όπως και ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το τεράστιο μέγεθος του προβλήματος και ότι πραγματικά ‘’δεν πάει άλλο’’. Η ‘’γκετοποίηση’’ μεγάλου τμήματος της πρωτεύουσας, η οποία εξαπλώνεται με ραγδαίο ρυθμό, σε ολοένα και περισσότερες περιοχές, είναι ‘’πυριτιδαποθήκη’’ στην κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς, οι μόνοι που δεν το αντιλαμβάνονται είναι η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και η κυβέρνηση της χώρας μας. Η οποία περί άλλα τυρβάζει και αρκείται σε αόριστες διαβεβαιώσεις και σε άσκηση επικοινωνιακής πολιτικής.
Το μήνυμα της κοινωνίας, όμως, είναι ‘’πάρτε μέτρα τώρα’’.
Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να συμβούν ακόμη σοβαρότερα περιστατικά για να το ακούσει η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
17-09-2010: Δελτίο Τύπου με απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή σε δήλωση του υπευθύνου της Ν.Δ. για τον τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη για το κέντρο της Αθήνας


Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να επενδύει πολιτικά στο φόβο της κοινωνίας.
Η αδιαφορία και η ανικανότητα της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης είχαν τραγικά αποτελέσματα όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και της λειτουργίας του κράτους. Και αυτό πλέον είναι συνείδηση όλων.
Και σήμερα αντί να συμβάλλουν στην επικράτηση της ηρεμίας ρίχνουν με τις δηλώσεις τους λάδι στη φωτιά.
Η κυβέρνηση με ψυχραιμία, σχέδιο και αποφασιστικότητα, με συνεχή παρουσία και επαγρύπνηση της αστυνομίας, σε συνεργασία και συντονισμό με το δήμο της Αθήνας εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια και ομαλότητα στις συγκεκριμένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου