Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Το tvxs για τη Χορωδία της Ουτοπίας

Αναδημοσίευση από www.tvxs.gr
Μια πολυπολιτισμική χορωδία για παιδιά «χωρίς πατρίδα» δημιούργησε η ΜΚΟ Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Πλειάδες.» Ο λόγος για την παιδική «Χορωδία της Ου-τοπίας», η οποία «αποτελείται από παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, διαφόρων εθνικοτήτων, περιθωριοποιημένα και ανήκοντα σε ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.»
Όπως δήλωσε στην Καθημερινή η πρόεδρος της ΜΚΟ, κ. Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η δημιουργία «μιας χορωδίας υψηλών προδιαγραφών με μέλη παιδιά περιθωριοποιημένα που ζουν μακριά από την πατρίδα τους, τα οποία, ωστόσο, κουβαλούν μαζί τους μια σημαντική πολιτισμική κληρονομιά.»
Η οργάνωση υπόσχεται να φροντίσει όχι μόνο για τα παιδιά-μέλη της «Ου-τοπίας», αλλά και για τις οικογένειές τους, με την εξασφάλιση στέγης και την παροχή βοήθειας για έκδοση των απαιτούμενων επίσημων εγγράφων.
Οι εμπνευστές της «Ου-τοπίας» αναφέρονται επίσης στον εντυπωσιακό αντίκτυπο ανάλογων προσπαθειών στο εξωτερικό, με πρώτη τη Βενεζουέλα, όπου σήμερα στη Βενεζουέλα, όπου σήμερα λειτουργούν με αυτή τη φιλοσοφία 60 παιδικές ορχήστρες, 120 νεανικές, 30 επαγγελματικές, 120 κέντρα εκπαίδευσης, καθώς και η Simon Bolivar Youth Orchestra of Venezuela.
Η οργάνωση πραγματοποιεί το Σάββατο 17 Απριλίου τη δεύτερη ακρόαση για συμμετοχή στη χορωδία, ενώ ως κριτήριο επιλογής των μελών προσδιορίζεται «η αγάπη για τη μουσική, η αίσθηση του μη ανήκειν στην ελληνική κοινωνία, καθώς και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση της οικογένειας.» Από την πρώτη ακρόαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου επελέγησαν 12 παιδιά, από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα.
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Απριλίου 2010 και ώρα 10 π.μ έως και τις 3μ.μ στον Πολιτιστικό Χώρο «ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ» Αγησιλάου 77Α , Κεραμεικός, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 210 6920141. Επίσης http://hellenicaction.blogspot.com/2010/02/blog-post_7377.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου