Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΟΥ-ΤΟΠΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ «ΟΥΤΟΠΙΑ»

(ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ)

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,



Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιήσουμε την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 και ώρα 12μ. στον Πολιτιστικό Χώρο «ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ» Αγησιλάου 77Α , Κεραμεικός, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού.

Δημιουργούμε μια χορωδία υψηλών προδιαγραφών, με μέλη παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, διαφόρων εθνικοτήτων, περιθωριοποιημένα, ανήκοντα σε ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες -στην ουσία παιδιά «χωρίς πατρίδα» (εξ ου και «Χορωδία της Ουτοπίας»).

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή προσπάθεια στη χώρα μας που αναμένεται πολύ σύντομα να έχει αποτελέσματα τόσο σε καλλιτεχνικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια και ευθύνη του εγχειρήματος αναλαμβάνουν ικανοί επαγγελματίες - πρόσωπα με ιδιαίτερο κύρος, εθνικές και διεθνείς διακρίσεις στο χώρο της μουσικής:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γιώργος Πέτρου - Διευθυντής ορχήστρας διεθνούς ακτινοβολίας, νέος μαέστρος Ορχήστρας της Καμεράτα Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Νίκος Αθηναίος - Διευθυντής ορχήστρας -Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Θανάσης Αποστολόπουλος - Σολίστ πιάνου-Μουσικός σύμβουλος Φεστιβάλ Αθηνών

Μαίρη Ελεν Νέζη - Λυρική Τραγουδίστρια

Πάρης Μέξης - Σκηνογράφος-Σκηνοθέτης

Ηλίας Σακαλάκ - Συγγραφέας - Βιολοντσελίστας - μέλος της Καμεράτα Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Νίκος Λαλιώτης, σολίστ πιάνου με εμπειρία στη διδασκαλία, σημαντική παρουσία και συνεργασίες με το Μέγαρο Μουσικής, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα της ΕΡΤ και το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Δρ. Ματίνα Βενετιάδου, απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, με ειδίκευση στη Διεύθυνση Χορωδίας και τη Μουσικολογία. Έχει διευθύνει την ορχήστρα και τις χορωδίες της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας, την χορωδία «GachingerKantorei» - Stuttgart, τη «FestivalChorus & orchestra» - Oregon, U.S.A. κ.ά.

Δεδομένου του εντυπωσιακού αντίκτυπου ανάλογων προσπαθειών στο εξωτερικό, της δυνατότητας εκτεταμένης δημοσιότητας της μουσικής προσπάθειας, της κεντρικής θέσης των συντελεστών της στα μουσικά δημόσια πράγματα, αλλά και της μεταμόρφωσης που η προσπάθειά μας θα σηματοδοτήσει στη ζωή των «παιδιών του κόσμου», εκτιμούμε πως αξίζει της προσοχής και της έμπρακτης υποστήριξης σας.


Από την 1η ακρόαση, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου του 2010, επιλέχθηκαν 12 παιδιά από διάφορους πολιτισμούς ως μέλη της παιδικής χορωδίας.

Η 2η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Απριλίου 2010 και ώρα 10 π.μ έως και τις 3μ.μ στον Πολιτιστικό Χώρο «ΚΕΝΟΣ ΧΩΡΟΣ» Αγησιλάου 77Α , Κεραμεικός, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Ιεράς Οδού.

Παρακαλούμε θερμά να διαδώσετε / αναμεταδώσετε την παραπάνω πληροφορία έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα «παιδιά του Κόσμου» να έχουν την ευκαιρία της συμμετοχής στην ακρόαση. Επισημαίνουμε ότι τα παιδιά που θα επιλεγούν ως μέλη της χορωδίας «ΟΥΤΟΠΙΑ» θα υποστηριχθούν πολύπλευρα (τα ίδια και η οικογένεια τους) από την Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καθώς και ότι υπάρχει η προοπτική άμεσης αναγνωρισιμότητας της ομάδας και συμμετοχής της σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σημαντικές μουσικές παραστάσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 6920141 - 6973373937 - 6978758919 - 6934147741 -.



"Για τα παιδιά του μουσικού αυτό εγχειρήματος, η ευκαιρία αυτή είναι από μόνη της ένα θαύμα. Πολύ ταλαιπωρημένα παιδιά, προσφυγόπουλα, παιδιά "των φαναριών", νέοι άνθρωποι που έχουν σχεδόν παραιτηθεί από την ελπίδα, συχνά προερχόμενοι από εμπόλεμες ζώνες ή περιοχές με καθημερινές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έρχονται σ' επαφή με τις λεπτές δονήσεις της μουσικής και το σεβασμό της ανθρώπινης αξίας τους. Αποκτούν όραμα. Ενθαρρύνονται να εκφράσουν και να ανταλλάξουν, μέσα στη μουσική κοινωνία της χορωδίας, τον πολιτισμικό πλούτο των χωρών καταγωγής τους. Παράλληλα, τα ίδια και οι οικογένειές τους υποστηρίζονται από την Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κοινωνικά, νομικά, εκπαιδευτικά, ιατρικά, ψυχολογικά.

Έχω την αίσθηση ότι μόνον όσοι έχουν βιώσει το θαύμα στην προσωπική τους ζωή μπορούν να μεταδώσουν κάτι τόσο σπουδαίο στους άλλους. Είναι το ίδιο το θαύμα που απευθύνεται στους ακροατές και ανοίγει συχνά χώρο στην ψυχή τους για τη μεταμόρφωση, που κυοφορεί σιωπηλά κάθε άνθρωπος. "


Με ιδιαίτερη συγκίνηση

Ηλέκτρα - Λήδα Κούτρα

Πρόεδρος της ΜΚΟ

Για μιαν αναλυτικότερη παρουσίαση του μουσικού εγχειρήματος "ΟΥΤΟΠΙΑ" ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://hellenicaction।blogspot.com/2010_02_01_archive.html

ή απλώς μεταβείτε στην τελευταία ανάρτηση του μήνα Φεβρουαρίου.



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλ: 210-6920141,
Φαξ: 210-6920146, 210-6427654
Κιν: 6973-373937, 6934147741
E-mail: hellenicaction@gmail.com






Join H.A.HU.R. in Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου