Τρίτη, 13 Ιουλίου 2010

Απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των κρατούμενων αλλοδαπών στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» διαπιστώνει σε αυτοψία ΚΑΙ ο Συνήγορος του Πολίτη

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των κρατούμενων αλλοδαπών στα κρατητήρια του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» διαπίστωσε σε αυτοψία του ο Συνήγορος του Πολίτη και ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία έκτακτη συνάντηση για την άμεση βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Στη σύσκεψη, που έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 8 Ιουλίου 2010, συμμετείχαν ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη αρμόδιος για θέματα δικαιωμάτων του ανθρώπου, Βασίλης Καρύδης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρης Τασούλας, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι αρμόδιοι φορείς δεσμεύθηκαν να απολυμάνουν άμεσα τους χώρους κράτησης, να αντικαταστήσουν τα στρώματα, και να ζητήσουν από την Περιφέρεια την ταχύτατη ολοκλήρωση της ανέγερσης του προβλεπόμενου νέου χώρου κράτησης. Ειδικά το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε οι αλλοδαποί με αναστολή έκτισης της ποινής να μην κρατούνται επιπλέον μέρες λόγω αδυναμίας καταβολής δικαστικών εξόδων, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί άμεσα ο χώρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου