Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

"ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ" ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΛΟΥΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα διαμαρτύρεται έντονα για την απάνθρωπη στάση των Αρχών της Μεσσηνίας και καταθέτει, λόγω της σπουδαιότητας του σημειωθέντος περιστατικού, μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κοινοποιούμενη και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.
Δεν μπορεί να νοηθεί σε σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία να ψεκάζονται άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, με τοξικά φάρμακα, προκειμένου "να καθαριστεί ο τόπος".
Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό το να προβαίνουν δημόσιοι λειτουργοί σε ρατσιστικά εγκλήματα τέτοιου μεγέθους.
Προσβάλλουν την ανθρωπιά μας, την εσωτερική και δημόσια εικόνα μας, την έννομη τάξη μας, την ίδια μας την ηθικοκοινωνική υπόσταση.

Θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε τέτοια εκδήλωση μίσους, ιδιαίτερα όταν στοχοποιεί μικρά παιδιά.
Ακολουθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας "Ριζοσπάστης" (06/06/10), από το οποίο λάβαμε γνώση.

Σε άθλιες συνθήκες ζουν το τελευταίο διάστημα δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, στο ρημαγμένο κτίριο των Κυλινδρόμυλων στο λιμάνι της Καλαμάτας. Στο χώρο αυτό δεν υπάρχουν πόσιμο νερό, ρεύμα, χώροι υγιεινής, ενώ κοιμούνται σε αυτοσχέδια καταλύματα και η αναζήτηση του φαγητού γίνεται κυρίως μέσα από τους σκουπιδοτενεκέδες.

Μάλιστα περίοικοι, αυτόπτες μάρτυρες, παρατήρησαν προ ημερών «περίεργες κινήσεις», καθώς κατά διαστήματα περνούν από το χώρο οχήματα τύπου «βαν» στα οποία επιβιβάζονται μετανάστες, καθώς και παιδιά τα οποία είναι πιθανό να τα τοποθετούν στα φανάρια για να επαιτούν.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή Μεσσηνίας (ΝΔ) το μόνο που σκέφτηκε να κάνει, όταν έγιναν ευρύτερα γνωστές οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες αναγκάζονται να ζουν αυτοί οι άνθρωποι, ήταν να ψεκάσει με πύραυλο το κτίριο και να καταβρέξει τους μετανάστες με απολυμαντικό φάρμακο!!! Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε απόσπασμα από τη δήλωση του αντιδημάρχου Καθαριότητας Κ. Αθανασόπουλου, στην τοπική εφημερίδα «ΘΑΡΡΟΣ», όπου μεταξύ άλλων σημείωσε: «Καταλήξαμε, μάλλον, να ραντίσουμε με το βυτιοφόρο του δήμου, με τον πύραυλο, από τα παράθυρα. Από την άλλη, ενδέχεται αυτή η πράξη να θεωρηθεί ρατσιστική, ότι καταβρέχουμε τους μετανάστες».
ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ: Συνιστούν αθλιότητα οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής



Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να διαμένουν σε άθλιες συνθήκες και οι αντιδράσεις για να βρεθεί λύση ώστε να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες αυξάνονται. Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ απαιτεί να βρεθεί άμεσα λύση, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να διαμένουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες και καταδικάζει τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής Καλαμάτας στο θέμα που έχει προκύψει.

Και τονίζει: «Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για τα χαμηλά μεροκάματα, την ανασφάλιστη εργασία, την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα - εγκλήματα που χτυπούν ιδιαίτερα τους ξένους εργάτες. Η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εκδίδει εγκυκλίους με ρατσιστικό περιεχόμενο και αρνείται στους μετανάστες και στις οικογένειές τους το δικαίωμα στην πρόληψη και την προστασία της Υγείας (Εγκύκλιος 13/7/2000 με την οποία απαγορεύεται η νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία των μεταναστών που δεν έχουν νόμιμα έγγραφα. Εγκύκλιος 2/2/2005 με το ίδιο περιεχόμενο).

Το ΚΚΕ καλεί τους Ελληνες εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όσους καλλιεργούν τη διάσπαση, το διχασμό και το ρατσισμό μεταξύ εργαζομένων με τα ίδια ταξικά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου