Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ YRE

(Youth Against Racism in Europe)

Αναδημοσίευση από yregreece.blogspot.com

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΣ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εμπρησμού των γραφείων της Νεολαίας Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη – YRE, που έγινε το βράδυ της 16ης προς 17η Φλεβάρη, όταν κάποιοι έβαλαν φωτιά σε γκαζάκια ή/και άλλα εύφλεκτα υλικά στην είσοδο των γραφείων μας.

Σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση, και το σύστημα που υπηρετεί, επιδιώκουν το διαχωρισμό των Ελλήνων και ξένων εργαζομένων, σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, χτίζουν φράκτες στον Έβρο και σχεδιάζουν πλωτές φυλακές η αντιρατσιστική δράση της YRE φαίνεται πως ενοχλεί την ακροδεξιά και τους νεοναζί. Άλλωστε πρόκειται για την 3η επίθεση που δέχονται τα γραφεία μας, καθώς στο παρελθόν έχει ξαναγίνει προσπάθεια εμπρησμού με γκαζάκια ενώ είχαν γραφτεί και ρατσιστικά και νεοφασιστικά συνθήματα στους τοίχους.

Θεωρούμε πως η προσπάθεια εμπρησμού των γραφείων μας δεν είναι άσχετη από την έμπρακτη αλληλεγγύη που έχει δείξει η YRE στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Επιπλέον δεν είναι άσχετη με την προσπάθεια της ακροδεξιάς να δημιουργήσει περιοχές «άβατα» στο κέντρο της Αθήνας, όπως εδώ και καιρό επιδιώκει η Χρυσή Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αυτές οι ενέργειες δεν μας φοβίζουν! Αντίθετα μας πεισμώνουν! Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου