Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Βάζει στοπ σε αίτημα μαζικής νομιμοποίησης

Αναδημοσίευση από το Έθνος ( 8/02/2011)
Α. ΚΑΡΙΜΑΛΗ

Γ. Καμίνης στο δημοτικό συμβούλιο
Κανένα αίτημα μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών δεν προτίθεται να υιοθετήσει ο Δήμος Αθηναίων, όπως έκανε σαφές χθες ο κ. Γ. Καμίνης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον τρόπο που χρησιμοποιείται το άσυλο, έτσι ώστε «πανεπιστημιακές σχολές να έχουν καταντήσει ουσιαστικά οπλοστάσια».
Το ζήτημα των μεταναστών απεργών πείνας τέθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ωστόσο η δημοτική αρχή εξέφρασε την άποψη ότι ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ρόλος του δήμου εξαντλείται στην ανθρωπιστική βοήθεια. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι ελάχιστοι από τους μετανάστες απεργούς πείνας έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να λάβουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι είναι αυστηρά τα κριτήρια χορήγησης των αναγκαίων εγγράφων ακόμα και για αυτούς που για λίγα ένσημα χάνουν τα δικαιώματα που θα τους αναλογούσαν. Διευκρίνισε πάντως ότι οι περισσότεροι από τους 237 απεργούς πείνας δεν διαθέτουν κανένα έγγραφο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Νομική, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες «υπονομεύουν το πανεπιστημιακό άσυλο». Συγκεκριμένα ανέφερε πως όταν «οι σχολές χρησιμοποιούνται για κάθε σκοπό και από τον καθένα που αισθάνεται ότι διώκεται και είναι αδικημένος, τότε έχουμε πανεπιστήμια που έχουν καταντήσει ουσιαστικά ολποστάσια».
link: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου