Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

«Εκκαθάριση» παραπηγμάτων προσφύγων στην Πάτρα

Πηγή TVXS (Κυριακή 20/02/2011)

Σε κατεδάφιση των υποτυπωδών παραπηγμάτων των προσφύγων από την παραλία Ακτής Δυμαίων της Πάτρας προχώρησαν συνεργεία καθαρισμού των τοπικών αρχών, καίγοντας παράλληλα όλα τα υπάρχοντα των προσφύγων (κουβέρτες, παπλώματα, στρώματα κ.α.). Το καρναβάλι άλλωστε πλησιάζει και οι επισκέπτες δεν πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη «δυσάρεστη αυτή εικόνα»!
Σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων των Προσφύγων και των Μεταναστών τονίζει πως «για ακόμη μια φορά, οι πρόσφυγες πολέμων, ανάμεσά τους και ανήλικοι, εκδιώκονται. Πίσω στη πατρίδα τους ήταν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που τους ανάγκασαν να φύγουν με την απειλή των όπλων. Εδώ, στη πόλη μας, είναι οι μπουλντόζες του Δήμου (ή της Περιφέρειας). Και πάλι, οι τοπικές αρχές αρνούνται να σταθούν σοβαρά και υπεύθυνα απέναντι σε αυτό το θέμα και το μόνο που θέλουν είναι να το βάλουν κάτω από το χαλί, τουλάχιστον μέχρι το καρναβάλι! Ντροπή!».

Σύμφωνα με την Κίνηση, λύσεις και προτάσεις υπάρχουν και έχουν κατατεθεί, τόσο από την ίδια αλλά και από άλλους φορείς που ασχολούνται με το μεταναστευτικό σε επίπεδο εθνικής πολιτικής αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως αναφέρει, «άλλωστε το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων έχει χρηματοδοτήσει την Ελλάδα με 14 εκατομμύρια Ευρώ για την περίοδο 2008-2011. Το ποσό αυτό προορίζεται για την χρηματοδότηση της υποδοχής και την ένταξης αιτούντων άσυλο και προσφύγων. Υπάρχει η πολιτική βούληση για να αξιοποιηθούν αυτές οι δυνατότητες; Η μήπως θα συνεχιστεί η στάση του προηγούμενου δημάρχου που πέταγε τη μπάλα στην εξέδρα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου