Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Αττικής σχετικά με αποτροπή αυτοκτονίας εκδηλωθείσας μέσω διαδικτύου

Σε λεπτές ισορροπίες το σημερινό δελτίο τύπου της Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με την "αποτροπή αυτοκτόνίας", πρόθεση για την οποία εκδηλώθηκε στο διαδίκτυο (σε κοινωνικό δίκτυο ή "παιχνίδι" -δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει μέσα από τη σχετική ανακοίνωση).
Οι εταιρίες που διαχειρίζονται σελίδες κοινωνικών δικτύων και παιχνιδιών φαίνονται να πραγματοποιούν όχι μόνον "έλεγχο" / φιλτράρισμα των δηλώσεων των χρηστών, αλλά και εκτιμήσεις για τη σοβαρότητα των προθέσεων του δηλούντα χρήστη.
Έπειτα, με βάση τις εκτιμήσεις μιας εταιρίας που εδρεύει στην αλλοδαπή, ενεργοποιείται με εκπληκτική για τα Ελληνικά δεδομένα ταχύτητα η ΕΛ.ΑΣ., αίρεται το απόρρητο και εντοπίζεται ο καταγγελθείς (για τις ίσως πραγματικές προθέσεις του να γίνει αυτόχειρας).
Αντί να ενημερωθούν οι οικείοι του, προσκαλείται (ΜΕΤΑ τον εντοπισμό) Μη Κυβερνητική Οργάνωση για να εκτιμήσει τη σοβαρότητα του περιεχομένου των μηνυμάτων απόγνωσης.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Α.:

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Αποτροπή αυτοκτονίας, εκδηλωθείσας μέσω διαδικτύου»

Από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εντοπίσθηκε στο διαδίκτυο ημεδαπός, χρήστης του Ίντερνετ και συγκεκριμένα διαδικτυακού παιχνιδιού, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας. Η εταιρεία διαχείρισης του παιχνιδιού, που εδρεύει στην αλλοδαπή, ενημέρωσε για το μήνυμα απόγνωσης του χρήστη.

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε άμεσα ψηφιακή ανάλυση και ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών, για να δοθεί Εισαγγελική Παραγγελία, σχετική με το απόρρητο της επικοινωνίας.

Κατόπιν των παραπάνω εντοπίσθηκε ο ανωτέρω χρήστης του Διαδικτυακού παιχνιδιού και παράλληλα κλήθηκαν ψυχολόγοι από την Μ.Κ.Ο Κλίμακα, με σκοπό να διερευνήσουν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης, και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου