Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΟΣ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ: « ΙΔΡΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ»

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στην ομιλία του κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής», τόνισε τα εξής:

«Η αβρότητα του κ. υπουργού οφείλεται ίσως στο ότι κάναμε μαζί ιππασία στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ”!

Αυτό που συζητείται σήμερα, βεβαίως, είναι εθνικό κεφάλαιο -γιατί τώρα ξυπνήσατε εσείς- και εθνικό πρόβλημα -γιατί δε σταματάει. Το ΚΚΕ μπορεί να διαμαρτύρεται, διότι αγάπησε ξαφνικά πολύ όλους αυτούς τους ανθρώπους. Ας πάρει λοιπόν 500 από αυτούς -πλούσιο κόμμα είναι- να τους ταΐζει, αφού τόσο τους αγάπησε, και να μην κόβει μισθούς και απολύει εργαζόμενους!



Ακούω μέσα στην Αίθουσα τη λέξη “μετανάστες”. Όχι, είναι λαθρομετανάστες! Ο μετανάστης κάνει αίτημα στη χώρα, το εξετάζουν και έρχεται με τα χαρτιά του νόμιμα από το αεροδρόμιο ή το λιμάνι. Όποιος όμως μπαίνει παράνομα στη χώρα είναι λαθρομετανάστης.

Κυβερνήσεις με φοβικά σύνδρομα τους εντάσσουν εύκολα και όπως η ΝΔ φοβάται να πει ότι είναι δεξιά, με τον ίδιο τρόπο κορυφαίος υπουργός της είχε πει “Ευχαριστούμε πολύ που διαλέξατε τη χώρα μας για να έρθετε”!

Έχουμε το 20% του πληθυσμού μας λαθρομετανάστες. Υπάρχει άλλη χώρα στην Ευρώπη με τέτοιο ποσοστό λαθρομεταναστών; Δείτε τις χώρες που νομοθέτησαν και έχουν το 3% ή το 2,5% του πληθυσμού τους, όπως η Ιταλία ή η Ολλανδία, τι κατά κεφαλήν εισόδημα έχουν; Εμείς έχουμε τους περισσότερους λαθρομετανάστες και το μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα!

Εάν η Ελλάδα οδηγήθηκε κοντά στην πτώχευση, μεγάλο ρόλο έπαιξαν και οι λαθρομετανάστες. Αυτή η ανοχή των 20 ετών γέμισε όλες τις μεγάλες πόλεις. Έχετε -όπως παραδέχτηκε υπουργός σας- 4 δις διαρροή ΦΠΑ από την “κουρελού” του παραεμπορίου. Φέρνετε νόμο να κλείσετε φυλακή τον περιπτερά που χρωστάει και την ίδια ώρα η “κουρελού” δεν ελέγχεται..

Ευτυχώς που βλέπω ότι ο νέος δήμαρχος Πειραιά φαίνεται να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα. Το ίδιο και ο κ. Καμίνης που, μετά την εκλογή του, έχει αλλάξει πρόσωπο και υιοθετεί την προεκλογική ατζέντα του Άδ. Γεωργιάδη ότι δεν πρέπει να γίνει το τζαμί στο Βοτανικό. Απλά εμείς είχαμε το θάρρος να θίξουμε αυτά τα ζητήματα πριν πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Βλέπω το σημερινό νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ψηφίζει και η ΝΔ -έχουμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα από τα δύο μεγάλα κόμματα κάποια πράγματα να συμψηφίζονται και να συν-ψηφίζονται!

Ωραία! 12 μήνες παραμονής στα κέντρα υποδοχής. Και μετά τι γίνεται; Δε μας το λέτε..

Είστε όμηροι της Ευρώπης! Η Ευρώπη ξέρει ότι είμαστε ο προθάλαμος εισόδου λαθρομεταναστών και νομοθετεί το Δουβλίνο II. Όμως, εσείς γιατί δεν ξεκινάτε αύριο το πρωί να σφραγίζετε ταξιδιωτικά έγγραφα, να βγούνε οι πρώτοι 50.000 στην Ανκόνα να δούμε πώς θα τρέχουν τότε το Στρασβούργο και οι Βρυξέλλες!

Θεσπίζετε επιτροπές και βγάζετε τους αστυνομικούς από τη διαδικασία χορήγησης πολιτικού ασύλου. Άκουσον-άκουσον, εμπλέκετε και ΜΚΟ στη διαδικασία. Αντικατάσταση δηλαδή της Πολιτείας με όποιον έχει κάνει μία ΜΚΟ και έχει τις διασυνδέσεις στο ΥΠΕΞ, ώστε να αναλαμβάνει τέτοιες περιπτώσεις.

Φράχτης στον Έβρο: Εγκαλείστε γιατί δεν τον κάνατε 20 χρόνια τώρα και μπήκαν 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες. Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Αυτός που φεύγει από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν λέει: “Από πού θα πάω; Από εκεί που είναι πιο εύκολα, θα με περιποιηθούν, θα με ταΐσουν κτλ..”. Εδώ φεύγουν από το Μαρόκο και αντί να μπουν από την Ισπανία που είναι 1 βήμα, κάνουν το γύρο για να μπουν από την Ελλάδα! Κι αυτό γιατί η Ισπανία έχει σφραγίσει τα σύνορά της! Εμείς είμαστε ξέφραγο αμπέλι! Να γίνουμε πιο δύσκολοι και πιο αυστηροί! Να μη μας προτιμούν, να μην είμαστε πάντα η πρώτη τους προτίμηση!

Και σας διαβεβαιώνω, ότι δίπλα στους ανήμπορους, εισέρχονται στη χώρα και κάποιοι άλλοι για να παρακολουθήσουν τις υποθέσεις μας.

Ξέρει η Ελλάδα, ως κυρίαρχη χώρα, πόσους λαθρομετανάστες έχει; Μπαίνουν, λέει, 140.000 το χρόνο.. Σε 10 χρόνια, δηλαδή, θα έχουμε άλλο 1,5 εκατομμύριο!

Μιλάτε για “φουκαράδες”.. Τους φουκαράδες τους Έλληνες τους σκέφτεστε;

Πείτε στον ΟΗΕ: Σου παραχωρώ το τάδε νησί να τους μαζέψουμε όλους εκεί. Όμως, αυτό θα γίνει με δικά σας έξοδα, όχι με δικά μας! Θα ελέγχουμε και το επίπεδο διαβίωσής τους, ως κυρίαρχη χώρα, αλλά θα μείνουν εκεί, δε θα πάνε αλλού.

Είμαστε φιλόξενοι, αλλά να κινδυνεύουμε με πτώχευση, να πανηγυρίζουμε που δανειστήκαμε με 5% σήμερα και την ίδια ώρα να καλύπτουμε και τις ανάγκες όλων αυτών των ανθρώπων που κοστίζουν ακριβά;

Ρωτήστε τον κ. Λοβέρδο πόσο κοστίζει η περίθαλψη όλων αυτών και πόσες ασθένειες που είχαμε εξαλείψει έχουν επανεμφανιστεί. Η φυματίωση έχει επανεμφανιστεί στη χώρα μας, ενώ την είχαμε νικήσει.

Και δεν φτάνει που έρχονται χωρίς να τους καλέσουμε, έρχονται και θέλουν να αλλάξουν και την κουλτούρα της χώρας μας. Γιατί είμαστε εμείς υποχρεωμένοι να τους φτιάξουμε τζαμί; Έχουν τους οίκους αυτούς να προσεύχονται. Αυτοί γιατί έρχονται σε μία χώρα που ξέρουν ότι δεν έχει τζαμί και δεν πάνε σε μια άλλη χώρα που έχει;

Ο καθένας για να δημιουργεί εντυπώσεις και πελατειακές σχέσεις, λέει το δικό του. Το χέρι στην τσέπη δεν το βάζει, για να βοηθήσει αυτούς τους οποίους υπερασπίζεται, όμως! Και μάθετε ότι τα “70 σπίτια” είναι 15 και σε δύο από αυτά μένουν μετανάστες. Εσείς όμως ως ΚΚΕ, ως κόμμα του λαού, δεν είδα να βάλετε το χέρι στην τσέπη ούτε τα Χριστούγεννα για τους φτωχούς, ούτε για κάποιο μετανάστη!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου