Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

De facto ανενεργός ο αντιρατσιστικός Νόμος στην Ελλάδα

DE FACTO ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ Ο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πώς να καταλάβει ο Έλληνας ότι ο ρατσισμός είναι έγκλημα κι όχι "άποψη κάποιου", όταν κανένας παραβάτης δεν οδηγείται σε καταδίκη ή, έστω, σε ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
Η Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επισημαίνει την εγκληματική αδιαφορία της Εισαγγελικής Αρχής, η οποία είναι επιφορτισμένη με το έργο της αυτεπάγγελτης κίνησης ποινικής δίωξης σε περιπτώσεις που σημειώνονται περιστατικά "ρητορικού μίσους", βασισμένου στην εθνική προέλευση του θύματος.
Η εκ μέρους των Ελληνικών διωκτικών Αρχών παράλειψη ενεργοποίησης του αντιρατσιστικού Νόμου σε περιπτώσεις παραβιάσεων είναι κάτι που συμπεριλήφθηκε, άλλωστε, στην πρόσφατη έκθεση της CERD, η οποία, ως όργανο της Ε.Ε., μας είχε θέσει "υπό επιτήρηση". Είχε επισημάνει γραπτώς το φθινόπωρο τη μη παραπομπή αρχηγού κόμματος (ποιού άραγε;) στη δικαιοσύνη, κατόπιν εκφοράς ρατσιστικών δηλώσεων, κάτι που σημαίνει -έκριναν οι εμπειρογνώμονες- ότι η Ελληνική Πολιτεία επιδεικνύει ανοχή σε απροκάλυπτα περιστατικά παραβίασης της Σύμβασης κατά των Διακρίσεων.
Τα παραπάνω συνηγορούν στην εικόνα μας ως μιας χώρας "χωρίς παιδεία στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων", όπως επεσήμαναν επίσημα Ευρωπαϊκά χείλη.
Δεν είναι δυνατό σε μια χώρα που θέλει να αυτοαποκαλείται δημοκρατική, να περνούν ποινικώς απαρατήρητα τα κακουργήματα που διαπράττονται δημόσια από εκπροσώπους του στρατού κατά τη διάρκεια εθνικής εορτής και απαθανατίζονται από κάμερες.
Εκτός αν κανείς Εισαγγελέας της χώρας δεν έτυχε ν' αντιληφθεί τ' ακόλουθα:


Αναδημοσίευση από την "Ελευθεροτυπία" της 26ης Μαρτίου 2010
(http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=145379 )
Του Δημήτρη Αγγελίδη

«Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου
Αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, τα παλικάρια της ΟΥΚ μετέτρεψαν την παρέλαση σε εκδήλωση που θύμιζε πορεία μίσους ακροδεξιών, με συνθήματα που υπόσχονταν την αιματηρή σφαγή κάθε γειτονικού μας λαού κι αποφάσιζαν ποιος δικαιούται να λέγεται Έλληνας και ποιος όχι.
Οι συνήθεις ύποπτοι «Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι είχαν την τιμητική τους, σε συνθήματα όπως το ακόλουθο: «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».
Ή αυτό το ανατριχιαστικό: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Γραμμή στα συνθήματα έδιναν μάλιστα άντρες με πολιτικά, οι οποίοι ακολουθούσαν την παρέλαση από την πλευρά των θεατών. Ενας από αυτούς πηγαινοερχόταν με άνεση μεταξύ των θεατών και αυτών που παρήλαυναν, φωνάζοντας πρώτος τα συνθήματα που επαναλάμβαναν οι καταδρομείς.
Κι αυτά ενώ την παρέλαση παρακολουθούσαν δεκάδες οικογένειες μεταναστών, που θα κληθούν στη συνέχεια να απαντήσουν στην εύλογη απορία των παιδιών τους «Γιατί τόσο μίσος;». Λες και δεν ψήφισε πρόσφατα η Βουλή τον νόμο για την απόδοση της ιθαγένειας στους μετανάστες. Λες και δεν έχουμε αποφασίσει από καιρό σ' αυτή τη χώρα ότι μετανάστες μπορούν να συμμετέχουν στις αντίστοιχες μαθητικές παρελάσεις, και μάλιστα ως σημαιοφόροι.
Αναρωτιέται κανείς: Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός στρατός, παρελαύνοντας επισήμως και συντεταγμένα στο κέντρο της πόλης, να προσβάλλει την ανθρωπιά μας, να εκθέτει τη χώρα μας και να παραβιάζει κατάφωρα τον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος διώκει αυτεπάγγελτα τη ρητορική μίσους; Ζούμε στο 2010, και μάλιστα με κυβέρνηση σοσιαλιστών, ή σε αλήστου μνήμης εποχές, όπου ο στρατός διεκδικούσε και είχε άλλο ρόλο στα πράγματα της χώρας;

1 σχόλιο:

  1. Κατονομαζεται το κομμα - ΛΑΟΣ - στην έκθεση του ECRI

    Και η εισαγγελια εχει παραπεμψει σε πολλες δικες που ομως οι δικαστες αθωωνουν

    Κατα τα αλαλ επειδη εχουμε κανει 50+ τετοιες μηνυσεις και με τη σημερινη κατα ολων αυτων θα περασουμε τις 55 θα χαρουμε να συνεργαστουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή