Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ H.A.HU.R. ΓΙΑ 2ο, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΤΟΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ.



Νέο σχέδιο Νόμου κατέθεσε στη Βουλή το ΥπΕς στις 21 Ιουλίου, με το οποίο επιχειρεί να τροποποιήσει ξανά το κανονιστικό πλαίσιο ζητημάτων μεταναστευτικής πολιτικής στη χώρα μας. Για δεύτερη φορά μέσα στο καλοκαίρι, το θερινό τμήμα της Βουλής (και όχι η Ολομέλεια, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδος) καλείται, κατά παράβαση του άρθρου 72 παρ.1 του Συντάγματος και του ίδιου της του Κανονισμού, να ψηφίσει Νόμο που ρυθμίζει ζητήματα ατομικών δικαιωμάτων. Θέματα όπως η πρόσβαση των κατόχων αδειών διαμονής στην απασχόληση (προτεινόμενη απαγόρευση άσκησης ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας από μετανάστες), ζητήματα αδειών διαμονής, ζητήματα τροποποίησης και συμπλήρωσης κυρώσεων παραβατών των υποχρεώσεων που θέτει ο Ν.3386/2005, αλλά και ρυθμίσεις για την ίδρυση Κέντρων «Υποδοχής και Φιλοξενίας» Μεταναστών, είναι πάλι στην ατζέντα.
Η «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» καλεί την Κυβέρνηση και τους ελάχιστους Βουλευτές μας που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία να σεβαστούν το Σύνταγμα της χώρας μας και να παύσουν να επικροτούν, με την ψήφο τους, τέτοιου είδους νομοθετικές προσπάθειες εν τω μέσω θέρους, με «σιγανές» τροποποιήσεις μέσα σε νομοσχέδια άσχετου με τη μετανάστευση θέματος.
Προσκαλούμε, επίσης, την Κοινωνία των Πολιτών, που είναι δραστήρια στον εν λόγω θεματικό χώρο, να «συνασπιστεί» σε μια σταθερή σύνοδο, προκειμένου ν’ αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις αντιμετώπισης των ραγδαίων –νομοθετικών και μη- αρνητικών εξελίξεων στα προσφυγικά και μεταναστευτικά ζητήματα.
Η μετανάστευση στην τόσο ευάλωτη, γεωγραφικά, χώρα μας είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά, με σοβαρότητα και κατόπιν διαβούλευσης με ειδικευμένους φορείς, έτσι ώστε να διασφαλισθεί τόσο η δημόσια τάξη, όσο και η συμβατότητα των κανονιστικών μας ρυθμίσεων με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, είτε διεθνώς, είτε από την ένταξή μας στην Ε.Ε.
Η μετατροπή του «προφίλ» της Ελλάδας σε αυτό μιας χώρας που δεν σέβεται στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ευρισκομένων στο έδαφός της, μη – Ελλήνων υπηκόων, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μας εξυπηρετήσει σε κανένα επίπεδο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου