Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" σχετικά με τη θέση σε κράτηση της Ηλέκτρας Κούτρα

Θεσσαλονίκη: Δικηγόρος καταγγέλλει ότι την έβαλαν στο κρατητήριο επειδή υπερασπίστηκε τρανσέξουαλ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ "ΤΑ ΝΕΑ": 06/06/2013 

Νέα καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία στη Θεσσαλονίκη που σχετίζεται μάλιστα με αυτό που περιγράφεται ως μπαράζ προσαγωγών διεμφυλικών ατόμων (τρανσέξουαλ) ήρθε στη δημοσιότητα: Η δικηγόρος Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα που μετέβη σε αστυνομικό τμήμα, επισκεπτόμενη εντολέα της, ένα διεμφυλικό άτομο, παρεμποδίστηκε στην επικοινωνία της μαζί του και βρέθηκε στο κρατητήριο, χωρίς εξηγήσεις από τους αστυνομικούς.

Η καταγγελία καταγράφεται σχεδόν μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή του πολυσυζητημένου Gay Pride στη Θεσσαλονίκη, το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, εμπαίζοντας τη δικηγόρο, οι αστυνομικοί έλεγαν «μόνη σου ήθελες να κλειδωθείς μέσα...» Στη συνέχεια, όταν η δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερη, ο αξιωματικός υπηρεσίας δεν δεχόταν να καταχωρήσει τη μήνυση της δικηγόρου εις βάρος των αστυνομικών.

«Μόλις γύρισα από το Αστυνομικό Τμήμα, μετά μια μαραθώνια νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Υπέστην τη συντριπτικότερη εμπειρία ψυχικής βίας της ζωής μου, από αστυνομικά όργανα, τα οποία μήνυσα στη συνέχεια, για πληθώρα εγκλημάτων σε βάρος μου, μεταξύ των οποίων και κακουργήματος.

»Πολύ περιληπτικά: Επισκεπτόμενη εντολέα μου διαφυλικό άτομο, που βρισκόταν “προσαχθείς στο κρατητήριο” για 3η φορά σε 4 μέρες (όπως πληθώρα διαφυλικών εντός των τελευταίων 5 ημερών, λόγω κάποιου είδους διαταγής “εκκαθάρισης” τους από συγκεκριμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη), παρεμποδίστηκα να τον δω, κι όταν, αφού κάλεσα, διαμαρτυρόμενη για τα προσκόμματα στην επικοινωνία κρατουμένου με το δικηγόρο του, το “100″, κατάφερα να μπω, ο Αξ. Υπ. μ’ έριξε κι εμένα στο κρατητήριο του Α.Τ. και με κλείδωσε μέσα, όπου κρατούνταν ως επί το πλείστον προσαχθείσες ιερόδουλες, χωρίς να με ενημερώσει για τον λόγο της θέσης μου σε κράτηση.

»Οι άλλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες συνέδραμαν ψυχικά τον δράστη, παρά τις διαμαρτυρίες μου ότι δεν πρέπει να δέχονται από συναδέλφους τους συμπεριφορές αντίθετες αν μη τι άλλο στον όρκο τους, εμπαίζοντάς με εν χορώ, και λέγοντάς μου ότι “μόνη σου ήθελες να κλειδωθείς μέσα”… 

»Όταν ζήτησα να κάνω μήνυση, ο Αξ. Υπ. είπε ότι θα μου κάνει κι εκείνος μήνυση, κι όταν του είπα ότι δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει κι επιμένω να υποβάλω τη μήνυση, δεν δέχθηκε να την καταχωρήσει κι επέμεινε να φύγω. Ειδοποιήθηκε κατεπειγόντως η Εισαγγελέας μέσα στη νύχτα, η οποία έκρινε ότι δεν πρέπει να συλληφθεί ο δράστης, καθώς βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας».

Η δικηγόρος μετέβη σε άλλο αστυνομικό τμήμα για να κάνει την μήνυση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου