Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα για εθελοντικές δράσεις στην «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Πλειάδες»

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012Κάλεσμα για εθελοντικές δράσεις στην «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Πλειάδες»

Εθελοντές για την «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Πλειάδες» στην Αθήνα.Η «Ελληνική Δράση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Πλειάδες» είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση με αντικείμενο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παρέχει νομική, ιατρική, εκπαιδευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ευάλωτους συνανθρώπους μας και ομάδες που θυματοποιούνται, ενώ παράλληλα είναι αναγνωρισμένη ως Πολιτιστικός Οργανισμός (Α.Μ. 419 ΥΠΠΟΤ), στηρίζεται δε μέχρι σήμερα σχεδόν εξ ολοκλήρου στον εθελοντισμό, στις δωρεές εισφορές των μελών της.
Είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με αριθμό Εθνικού Μητρώου: 09110ΑΕΕ12066Ο21Ν-1032, αλλά και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το οποίο τηρείται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης / Αλληλεγγύης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αριθμό Ειδικού Μητρώου: 09110ΑΕΕ12066Ο21Ν-0945. Η οργάνωση βρίσκεται σε άτυπη σχέση συνεργασίας με Διεθνείς Φορείς και Οργανώσεις, είναι εγγεγραμμένη και σε διεθνή δίκτυα, έχει, δε πρόσφατα συνδιοργανώσει με το Συμβούλιο της Ευρώπης εκπαδευτικό σεμινάριο για την επιμόρφωση Δικηγόρων πάνω στη διεθνή νομολογία και πράξη, διαμορφώνοντας ένα εν δυνάμει ευρύ δίκτυο συνεργασίας Ελλήνων Δικηγόρων πάνω σε θέματα Ρομά.
.Μεταξύ πολλών, υποστηρίζει νομμικά θύματα παραβιάσεων, προβαίνει σε δημόσιες παρεμβάσεις σε ζητήματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλύπτει παιδιατρικά τις φυλακές στη Θήβα, παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στις συντρόφους και τα παιδιά των κρατουμένων (έμμεσα θύματα εγκλεισμού μέλους οικογένειας) και συμμετέχει από τον Αύγουστο του 2011, μαζί με 5 άλλες Ευρωπαϊκές οργανώσεις, στο πρόγραμμα GRUNDTVIG LEARNING PARTNERSHIP (Δία Βίου Μάθησης / Εκπαιδευτικές συμπράξεις) με την ονομασία: “Learning and Healing through Expression” (Μάθηση και Θεραπεία μέσω Έκφρασης) που εκπονείται μέσα στις φυλακές τεσσάρων χωρών.
Ζητούνται εθελοντές προκειμένου να πλαισιώσουν τις δραστηριότητες της οργάνωσης και ειδικότερα:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ
Λογιστής / Λογίστρια
Event Managers
Γραμματειακή υποστήριξη
Fundraiser – Promoter
Graphics designer

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Δικηγόροι
Ασκούμενοι δικηγόροι
Φοιτητές Νομικής
Εγκληματολόγοι, απόφοιτοι και φοιτητές Σχολών Κοινωνικών Επιστημών που θα συνεργαστούν σε ομάδα με τους νομικούς στη σύνταξη Εκθέσεων.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
Καλλιτέχνες (μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, φωτογράφοι, επαγγελματίες φωτισμών, οπερατέρ, εικαστικοί) για τη στελέχωση Art VS Racism Projects και για την δημιουργία σποτ για την τηλεόραση και τα κοινωνικά δίκτυα.

ΤΜΗΜΑ ΦΥΛΑΚΩΝ
Συντονιστές για την δημιουργία των εξής ομάδων:

Ομάδες στήριξης οικείων κρατουμένων
Ψυχολόγος
Παιδοψυχολόγος
Κοινωνικός λειτουργός
Εγκληματολόγος

Υποστήριξη Σωφρονιστικών υπαλλήλων και υπαλλήλων κοινωνικών υπηρεσιών
Ψυχολόγος
Εγκληματολόγος

“ΦυλακόBIOS” – Οργάνωση εκδηλώσεων
Δημιουργία ομάδας οργανωτών διαφόρων πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ζητήματα που σχετίζονται με τις φυλακές, την οικονομική ενίσχυση των κρατουμένων, αγορά αναγκαίων ειδών καθώς και για την διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στους χώρους κράτησης όπως μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις κλπ.

Εάν έχετε διάθεση και κάποιες ώρες ελεύθερες να διαθέσετε για εθελοντική εργασία, επικοινωνήστε μαζί μας στις ακόλουθες διευθύνσεις:
Στα τηλέφωνα:
210-6915776, 6973 373937 (Ενδιαφερόμενοι για συνεισφορά στο Νομικό Τμήμα, για συμμετοχή στην ομάδα εκπόνησης Εκθέσεων και για συμμετοχή στο Καλλιτεχνικό - Πολιτιστικό Τμήμα).
Για το Τμήμα Φυλακών και την Διοικητική Υποστήριξη: 6974 171144 / 6991 208469 (κ. Tina Törrönen / Υπεύθυνη Τμήματος Φυλακών και Εθελοντισμού)

Παρακαλούμε, να αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα στο κάτωθι
email: hellenicaction@gmail.com (Θέμα: ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου