Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 24, 25 και 26 Ιουνίου, στο Άλσος Γουδή (Κατεχάκη)

Αναδημοσίευση από www.antiracistfestival.gr

Οι Θεματικές του Φεστιβάλ

Με 12 συζητήσεις και 7 διεθνείς προσκεκλημένους-ες το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ επιχειρεί να συνεισφέρει στον προβληματισμό των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νότια Αμερική:

· Απέναντι στις διακρίσεις και το ρατσισμό, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών-ριών. Με εισηγητές από τους 300 απεργούς πείνας, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

· Κρίση και μετανάστευση: Πού συναντιούνται οι ανάγκες και οι αγώνες ντόπιων και αλλοδαπών εργαζομένων; Εισηγούνται μετανάστες-ριες από την Αφρική και την Ασία.

· Έξαρση της φτώχειας και της εγκληματικότητας, ακροδεξιά προπαγάνδα και φασιστική βία. Εισηγούνται εκπρόσωποι μεταναστευτικών οργανώσεων και δημοτικών κινήσεων.

· Η Ευρώπη-Φρούριο και η Ελλάδα-Συνοριοφύλακας πολεμούν τους πρόσφυγες πολέμου… Με εισηγητές από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τις αντιρατσιστικές κινήσεις της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

· Με ποια πολιτική απέναντι στην κυβερνητική επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα; Με εισηγητές από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, το Σωματείο Μετάλλου Πειραιά, την ΠΟΕΔΗΝ και το Σωματείο Εργαζομένων στη WIND.

· Κινήματα αντίστασης και ανυπακοής. Με εισηγητές-ριες από τους 300 απεργούς πείνας, το Δεν Πληρώνω, την Κερατέα και το Ελληνικό.

· Αραβικές εξεγέρσεις: Αγώνες από το μέλλον; Με εισηγητές-ριες από την Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Συρία.

· ΔΝΤ και λεηλασία του Τρίτου Κόσμου. Με εισηγητές από την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

· Πυρηνική ενέργεια: Ο πλανητικός εχθρός… Με εισηγητές-ριες από το γερμανικό αντιπυρηνικό κίνημα, την επιστημονική κοινότητα και το Παρατηρητήριο Κατά Των Πυρηνικών στην Ελλάδα.

· Φυσικοί πόροι και δημόσια αγαθά. Με εισηγητές-ριες από το Κίνημα για το Νερό της Ισπανίας και αντίστοιχα ελληνικά κινήματα.

· Κράτος έκτακτης ανάγκης, αναβάθμιση της κρατικής καταστολής, ποινικοποίηση της φτώχειας και «κοινωνικοποίηση» του εγκλεισμού. Εισηγούνται πρώην κρατούμενοι και εκπρόσωποι οργανώσεων κατά της καταστολής και του εγκλεισμού.

· Φύλο και ταυτότητα σε καιρούς κρίσης και συντηρητικής αντεπίθεσης. Εισηγούνται μέλη φεμινιστικών και LGBT συλλογικοτήτων.

Τα πολιτιστικά

Στο πλαίσιο του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ θα λειτουργήσουν τρεις μουσικές σκηνές με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και χώρες προέλευσης των μεταναστών, θα υπάρξουν εκθέσεις φωτογραφίας και αφίσας, κινηματογραφικές προβολές και εικαστικά δρώμενα, θα λειτουργεί παιδότοπος με δημιουργικό παιχνίδι και θα υπάρχουν κουζίνες από όλο τον κόσμο. (Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα δημοσιευτεί στο τέλος Μαΐου.)

Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αφιερώνεται στο σύντροφό μας Αλέκο Λύτρα, έναν υποδειγματικό αγωνιστή του κινήματος και της Αριστεράς, που έφυγε πρόωρα στις 2 Νοεμβρίου 2010.



Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων

Τηλ . επικοινωνίας: 210 3813928 (17:00-21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου